Problemi sa ekspazionim sudom Beograd

Problemi sa ekspazionim sudom Beograd 24h hitne intervencije 0628895111

Ekspanzioni sudovi su svakodnevnica koja nas okružuje iako mnogo ljudi ne ulazi u suštinu svega! Oko nas su zapravo jako opasni sudovi pod pritiskom koje kontrolišemo termostatima! Svaki bojler današnjice ima ekspanzioni sud. Problemi sa ekspazionim sudom Beograd, vrlo često je potrebno pozvati majstora za montažu novog bojlera ili zamenu ekspanzionog suda u Beogradu ili okolini…Ako je potrbean majstor električar, majstor za grejanje i sve vrste kućnih popravki u Beogradu i okolini, Vračar, Grocka, Stari Grad, Voždovac. Intervencije na strujnom sistemu – montaža i demontaža bojlera, električnih šporeta i grejača -zamena i postavljanje sanitarne keramike (lavabo, wc šolja, bojler). Oglasi, blic, TV prva, B92, sve to se koristi 062 88 95 111! Na Zlatiboru se hausmajstor pojavljuje i popravlja električarske poslove, zamena bojlera, zidarske usluge, održavanje apartmana i slično!

Kako GASNI KOTLOVI funkcionisu?

A) U obicnom kotlu sagorevanjem goriva nastaju VRUCI DIMNI GASOVI cija se toplota, kroz izmenjivace, predaje vodi koja se nalazi u cevima radijatora i podnog grejanja. U dimnim gasovima nalazi se i VODENA PARA koja nastaje tokom sagorevanja gasa i koja ima i deo VODONIKA u sebi. Ta neiskoriscena toplota kod obicnih kotlova se IZBACUJE u atmosferu, a kod KGK  se ta toplota IZVLACI IZ OTPADNOG GAЅA i time POVECAVA ISKORISCENOST TOPLOTE….

B) EFIKASNOST GASNIH KONDENZACIONIH KOTLOVA

Proizvodjaci tvrde da se moze postici efikasnost od 98%.
Medjutim, bitnije je razlikovati GORNJU od DPNJE toplotne vrednosti.
DONJA toplotna vrednost predstavlja KOLICINU TOPLOTE koja se moze dobiti sagorevanjem odredjenog energetskog izvora – BEZ NASTANKA KONDENZACIJE. To znaci da predstavlja samo DEO ukupne energije gpriva.
GORNJA TOPL. VREDNOST  UKLJUCUJE i kolicinu TOPLOTE sadrzane u VODENOJ PARI DIMNIH GASOVA.Znaci da je dodatna lolicina toplote vec URACUNATA. Zato i proizvodjaci efikadnost KOND.KOTLOVA deklatisu cak i do 209%…. Ekspanzioni sudovi jesu opasna sredstva ali su isto tako i neophodna!

Share This Story, Choose Your Platform!